Verslag van Palmpasen en Vastenproject

19 april 2017, door Webmaster PHG

Ongeveer 45 kinderen gingen op zondag 9 april enthousiast aan de slag in de St. Jozefschool om een mooie palmpaasstok te maken. Er was materiaal te over: de kruizen, broodhaantjes, palmtakjes en kaartjes van de parochie met uitleg van de symboliek en verder stroken crêpepapier, stickertjes, linten, chocolade paaseieren, kransjes, enzovoorts. In de kerk zorgde de stoet van kinderen en palmpaasstokken voor een indrukwekkende processie met trotse gezichtjes.
Aansluitend beeldden 20 kinderen van KBS St. Jozef de situatie uit van kinderen uit de wijk Popotlan in de stad San Salvador. Door de slechte leefomstandigheden zijn drie bendes actief die zich veel met criminaliteit bezighouden. Daardoor is het op straat niet veilig voor kinderen. Gelukkig zijn er de zusters van de Beschermengel, die een jeugdhuis hebben opgericht. Hun droom is om een speeltuin te bouwen, zodat ook de jongste kinderen veilig kunnen spelen, en een moestuin aan te leggen, waar de kinderen leren om groente en fruit te verbouwen. Door het geld dat de kinderen in hun spaardoosjes verzameld hebben, kunnen de dromen van de zusters (en de kinderen!) verwezenlijkt worden. Door het lezen van drie voorbeden werd een succesvol vastenproject voor KBS St. Jozef afgesloten.
Joke Schoenmakers, KBS St. Jozef.