Open Kerkendag en Fotowedstrijd Actie Kerkbalans

23 november 2017, door Webmaster PHG

200 kerken – protestants en katholiek – in Brabant waren open op zondag 26 november 2017.

De Maria Magdalenakerk en de Annakerk openden hun deuren op zondag 26 november in het kader van Open Kerkendag Brabant. Dit unieke evenement wilde Brabanders kennis laten nemen van het grote culturele belang van de kerken. Bewustwording draagt bij aan het vinden van goede herbestemmingen van kerken die aan de eredienst zijn of worden onttrokken. De komende jaren is het herbestemmen van kerken het grootste culturele probleem van Brabant. We boden een torenbeklimming aan, een kleurplaat voor kinderen en een rondleiding. In Rijen was er geweldig orgelspel door Louis Chamuleau, een vertelling over de glas-in-loodramen door Rob van Uden en een tentoonstelling van kazuifels van rond 1970. Slechts weinig bezoekers telden we, maar die er waren, toonden enthousiast belangstelling. Een twintigtal belangstellenden bezocht de Annakerk en stond versteld van het mooie authentieke interieur van dit gebouw.

Fotowedstrijd:
U kunt nog steeds deelnemen aan de nationale fotowedstrijd ‘Jouw kerk in beeld’. Fotografeer je graag? Kun je het goed? Doe dan mee en leg vast wat de kerk voor jou betekent. Inzenden kan tot 22 december. Hier vindt u meer informatie over deze fotowedstrijd.

Goed om te weten:
Je wint niet alleen de Kerkblik-award, maar ook een masterclass fotograferen door Ramon Mangold en € 250 voor jouw kerk!
Er  kan meegedaan worden in drie categorieën:

• Kinderen (6 t/m 12 jaar)
  • Jong talent (12 t/m 18 jaar)
  • Volwassenen (18+)

Je foto wordt beoordeeld door een vakjury. Daarnaast is er een publieksprijs.
Heb je al een briljante ‘kerkfoto’ liggen? Het insturen van een bestaande foto mag ook, als je ‘m maar zelf gemaakt hebt.
De redactie van de website ontvangt graag een kopie van je foto: webmaster@parochieheiligegeest.nl
Kijk voor meer informatie op http://www.kerkbalans.nl/fotowedstrijd-kerkbalans