Verslag van concert Neva Ensemble

18 december 2016, door Webmaster PHG

neva-ensemble1akleinAl vanaf 1992 komt elk jaar het Neva Ensemble van begin december tot half januari naar Nederland om in deze feestmaand op te treden bij Kerstconcerten. Zondag 18 december was de Maria Magdalenakerk aan de beurt. Het onthaal in de kerk was warm; een Kerstmarkt met koffie, thee, glühwein en kerstbrood. Een mooie voorbode voor de rest van de middag.
Het ensemble liet prachtige muziek horen.
De stemmen van Irina, Ludmila, Dmitri en Andréy vulden de gehele kerk zowel bij het a capella zingen onder leiding van hun dirigent Vladimir als bij hun solopartijen begeleid door pianospel van Valery. Het was een lust voor het oog en oor. De muziek varieerde van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek tot Russische volksmuziek en bekende Kerstliederen van Rachmaninov tot Léhar.
Het Neva Ensemble heeft veel trouwe volgers en dit was te merken, want het middenschip van de kerk was nagenoeg bezet. Na elk lied volgde er steeds een stevig applaus. Iedereen genoot zichtbaar en tot slot werd samen met het publiek Stille Nacht gezongen. Een juiste opmaat richting Kerstmis en een sfeervolle afsluiting van een mooie muzikale middag.
Een compliment aan de vrijwilligers, die voor een prachtige kerstmarkt hebben gezorgd en een goede organisatie.
Een enthousiaste bezoeker