Luther en Maria

22 april 2017, door Webmaster PHG

In het kader van het Lutherjaar (500 jaar reformatie 1517 – 2017) is er op dinsdag 2 mei in het parochiecentrum van Dongen een lezing over de hervormer Maarten Luther en zijn omgang met Maria.
‘Luther en Maria’ blijkt een belangrijk gegeven voor de oecumene van vandaag. Je komt als vanzelf op het spoor waarom Maria vanaf het allereerste begin van het Christendom een belangrijke plaats kreeg. In het nieuwe Testament verschijnt Maria misschien niet vaak, maar steeds is ze getuige van belangrijke momenten in het leven van haar Zoon. In de vroege geloofsbelijdenissen van de kerk wordt ze zelfs met name genoemd.
Ook de hervormer Luther blijkt een warme band met Maria te hebben en hij heeft veelvuldig over de betekenis van Maria geschreven.
Ds. Henrieke ten Thije en Diaken Rob van Uden nemen beide een invalshoek die ons zicht geeft op de historische en de actuele betekenis van Maria.
Dongen: dinsdag 2 mei, 20.00 uur.
Parochiecentrum: Hoge Ham 84, 5104 JK Dongen