Kruisweg in de Annakerk in Molenschot

10 april 2019, door Webmaster PHG

Op vrijdag 12 april om 19.30 uur opent pastor Rob van Uden een prachtig vormgegeven kruisweg van Anna van Buul en Janneke Nijboer. Deze kruisweg is te zien op 13, 19, 20, 21 en 22 april van 13.00 uur tot 16.00 uur. De tentoonstelling laat op een geslaagde manier het lijden van Christus zien. En dat is niet eenvoudig.

Films over het lijden van Christus blinken soms uit in gruwelijke beelden, zodat je bijna zou vergeten dat we deze lijdensdag ‘Goed’ noemen. Het televisiespektakel The Passion moet er elk jaar hard aan werken om een hedendaagse vorming te combineren met de diepere boodschap van het evangelie. En ook in kerkelijke vieringen moeten we onszelf afvragen: Doen we zowel recht aan het realisme van lijden en sterven als aan de Blijde Boodschap? En komt de verlossende boodschap voldoende tot zijn recht, ook voor mensen van nu?