Koorleden gaan op stap

21 november 2016, door Webmaster PHG

In de korte tijd dat ik lid ben van het parochiekoor Rijen, word ik al uitgenodigd voor bijzondere activiteiten, zelfs als ik nog niet altijd mee kan doen met alle repetities.
I2016-jubileum-ans-de-bekkern oktober mocht ik naar de korenkring in Ulicoten. Op 19 november werd ik uitgenodigd voor het jaarlijkse Ceciliafeest. Bij dit uitstapje ging het niet om het zingen, maar om een gezellig samen zijn. Met 41 personen (27 koorleden en 14 partners) trokken we naar de Moer, waar we gastvrij werden ontvangen op Paddenstoelen boerderij De Zwammenberg. We kregen een interessante lezing over de ontwikkeling van het bedrijf, die niet altijd over rozen ging. Met aanvullende activiteiten kon het bedrijf overleven. Zo is er een uitstekend restaurant ontstaan, waar ons een heerlijke maaltijd werd voorgeschoteld, waarbij natuurlijk een paddenstoelensoepje vooraf ging.
De middag begon met koffie en heerlijk gebak, dat werd getrakteerd door Ans de Bekker vanwege haar 40 jarig jubileum bij het parochiekoor. Toen Willemien de piano vond, werd er toch nog gezongen.
Daarnaast werden we tussen de dinergangen, getrakteerd op een heuse quiz. In vier teams speelden we drie rondes, met algemene vragen, vragen over het koningshuis en over onze parochie. Laat ik nu net in het winnende team zitten! Met dank aan de organisatie Willy, Trees en Joep.
Trudy Frickel