Kerkennacht! Was jij erbij?

27 juni 2017, door Webmaster PHG

Voor de eerste keer deed de Maria Magdalenakerk mee met dit twee jaarlijks fenomeen.
Zij deed haar deuren open op vrijdag 23 juni voor iedereen die eens in de kerk wilde kijken, om zich te verwonderen. Net als vele andere kerken in Europa van welke snit dan ook, die dat weekend hun kerkdeuren wagenwijd open zetten.

De hele avond liepen er belangstellenden binnen. Er was een mooi programma, voor ieder wat wils. Voor kinderen was er een vredestocht, begeleid door percussieband Gils Geweld. Vrede, dat willen we allemaal. Toch was er maar één kindje aanwezig bij deze tocht. Men kwam voor de mooie iconententoonstelling, voor de zang, en vooral voor het beklimmen van de toren. Een taalcoach vertelde zijn ervaringen en hij interviewde een vluchteling. Er werd geluisterd naar verhalen over symbolisch bloemschikken, over het schilderen van iconen en een men kreeg een indruk over de glas-in-lood ramen in de kerk. Er was muziek door de MM Kidzz, er werd volop meegezongen met vrolijke liedjes door het parochiekoor en de afsluiting door Koor Contrast was sfeervol met overwegingen van pastor Rob van Uden. Met een drankje en een klein hapje was er ook gelegenheid tot ontmoeting.
Heb je het gemist? De deuren staan regelmatig open. Kom gewoon eens binnen en verwonder je!