Kerkennacht: Méér dan een dak!

11 juni 2017, door Webmaster PHG

In vele plaatsen in Nederland zetten kerken, van welke snit dan ook, hun deuren een avond wagenwijd open. Een succesvolle formule die sinds 2007 iedere twee jaar wordt aangeboden. Deze Kerkennacht is een oecumenisch evenement in diverse Europese landen, ook in Nederland. Leergierige bezoekers zien dat een kerk meer is ‘dan een dak, een toren en stevige muren die de eeuwen doorstaan’. Wees erbij, want ook de Maria Magdalenakerk in Rijen doet mee op vrijdagavond 23 juni van 19.00 tot 23.30 uur.

Klik hier voor de folder met het programma.

De Raad van Kerken Nederland heeft een korte promotiefilm gemaakt. Pastor Rob van Uden schreef hiervoor een passend gedicht ‘Meer dan een dak’ dat wordt voorgedragen door Mgr. Gerard de Korte, bisschop van Den Bosch.
We zien de verbazing van de hoofdrolspeelster Caroline Lichtenberg, die ons meeneemt naar de Sint Jan in Den Bosch, naar een Oud Katholieke Kerk in Amersfoort en vervolgens naar het Dienstencentrum van de Protestantse Kerk Nederland in Utrecht.