Kanselbrief van Mgr. Liesen

13 juni 2020, door Webmaster PHG

“De tijd zijn wij. Zoals wij zijn, zo is onze tijd.” Dat is de titel van de pastorale brief van bisschop Liesen die op Sacramentsdag wordt voorgelezen in de parochies en kloosters van het Bisdom Breda.

Tijdens de zondagsvieringen op 14 juni kan in de Nederlandse parochies weer de heilige communie worden uitgereikt. In de brief reflecteert de bisschop op de coronatijd, de nieuwe werkelijkheid die zich aandient, het sacrament dat Christus zelfs is en wat Jezus voor ons in onze tijd betekent.

De titel van de brief verwijst naar een uitspraak van de heilige Augustinus. “Velen zeggen dat wij een bijzondere tijd beleven,” schrijft bisschop Liesen, “maar dan is het goed te bedenken wat de heilige Augustinus zei van zijn tijd en wat eigenlijk altijd geldt: ‘De tijd zijn wij. Zoals wij zijn, zo is onze tijd’.”

Klik hier voor de Kanselbrief

Klik hier voor de videoboodschap van bisschop Liesen.