Geweldloos communiceren

24 oktober 2017, door Webmaster PHG

Interactieve workshop door Anke Bisschops

Hoe blijf je met elkaar in gesprek als de meningen verschillen? Anke Bisschops neemt ons mee in de eerste beginselen van geweldloze communicatie. We oefenen met waarnemen zonder oordelen en vragen zonder eisen. Weten wat ieder wil, kan leiden tot samenwerking.

Conflicten kun je oplossen door communicatie te verbeteren en relaties te helen! Dat zegt Marshall Rosenbergs methode van Geweldloze Communicatie. Daarbij richten we ons op wat we waarnemen, hoe we ons voelen, wat onze onderliggende behoeften zijn en wat we graag zouden willen. Wat de ander ‘fout’ doet, is daarbij niet aan de orde. Het gaat erom om zowel in verbinding te zijn met onszelf als met de ander. In deze interactieve workshop verkennen we al doende de eerste beginselen van geweldloze communicatie.

We oefenen met het uiten van onze feitelijke waarneming, (niet hoe we daarover oordelen), hoe we ons voelen bij die waarneming (niet hoe we erover denken), wat onze behoefte is (als basis van hoe we ons voelen). Zo realiseren we ons steeds beter hoe de focus op behoeften meer samenwerking creëert dan ons gebruikelijke denken in goed of fout.

Parochiecentrum, Hoofdstraat 58, Rijen
Dinsdag 7 november
20.00 uur
Entree € 5,00