Gevolgen Coronavirus

01 april 2020, door Webmaster PHG

Het secretariaat van de parochie is tot nader bericht gesloten.
Op werkdagen van 9.30 uur tot 12.00 uur blijft het secretariaat telefonisch bereikbaar.
Voor dringende pastorale zaken is het noodnummer 06 51175948 van het pastorale team bereikbaar. Voor ziekenzalving en huisbezoeken blijft het pastoraal team ook beschikbaar.

Weekendvieringen gaan niet door.

Door het Coronavirus gaan de vieringen tot en met Pinksteren zondag 31 mei niet door.
De Maria Magdalenakerk in Rijen en de Annakerk in Molenschot blijven tot en met die tijd gesloten. De Mariakapel in de Maria Magdalenakerk en de Annakapel in Molenschot zijn overdag open voor een persoonlijk gebed en het opsteken van een kaarsje. Uitvaarten en huwelijksvieringen mogen onder strikte voorwaarden (maximaal 30 bezoekers in de kerk, met een onderlinge afstand van 1,5 meter) nog wel door gaan.

We willen contact houden.

Om toch contact met onze parochianen te houden, vindt u op deze website en Facebookpagina een pastorale brief. Brief nummer 2 is afgelopen weekend gepubliceerd. Wilt u de pastorale brief ook via email ontvangen en uw emailadres is nog niet bekend bij de parochie, meld het dan via info@parochieheiligegeest.nl.

Bidt mee in deze moeilijke tijd.

Pastor Rob van Uden heeft een inspirerende gebedsvideo gemaakt. Hij schrijft: ”Het verdriet van Maria, omwille van Jezus, kan herkenning oproepen. Maria begrijpt ons. Haar geloof en voorspraak kan ons sterken in moeilijke tijden. Wij nodigen u uit mee te bidden met het gebed“.
U vindt het videogebed via de volgende link: https://youtu.be/hqT-zY6agv0.

Eucharistieviering via televisie en radio

Iedere zondag kunt u een Eucharistieviering volgen bij KRO-NCRV. Deze viering begint om 10.00 uur op NPO 2. Radio Maria Nederland zendt op zaterdag om 09.30 uur en zondag om 10.00 uur een viering uit.