Geanimeerde Nieuwjaarsbijeenkomst Parochiekoor Rijen

04 januari 2017, door Webmaster PHG

Opnieuw was er voor mij een leuke bijeenkomst met het parochiekoor. Op de eerste zangrepetitie van dit jaar werd er maar een half uurtje gezongen, want er was een nieuwjaarsbijeenkomst. Naast de koorleden, waren ook de organisten en de leden van het gelegenheidskoor (bij rouw en trouw) uitgenodigd. De balzaal in het Parochiecentrum was feestelijk ingericht met op de tafels prachtige bloemstukjes (van de hand van Trees Verhoosel).
Na de koffie met wat lekkers werd een glaasje glühwein geserveerd met een borrelhapje. Voorzitter Toon Koevoets moest zijn best doen om het stil te krijgen, zo geanimeerd waren de gesprekken. Toon wenste iedereen een gezegend nieuwjaar en stond stil bij het overlijden van de echtgenoot van Corry Joosten. De rouwkaart ging rond. Een moment om te beseffen dat het leven eindig is, zeker als de leeftijd wat hoger wordt. Daarna vertelde Trees dat Lamber van den Bleek was opgenomen in het ziekenhuis. Geen leuke berichten.
Aan mijn tafel werd het gesprek langzaamaan weer voorgezet. Veel interessante zaken kwamen aan bod.
Ik had een leuke avond en ik mocht een van de bloemstukjes meenemen. Die bleken erg gewild, want meerdere koorleden kwamen vragen of het bloemstukje van mijn tafel al een bestemming had. Met enige reserve nam ik het toch mee.
Met dank aan de organisatie,
Trudy Frickel