Een optocht met veel kabaal

05 juni 2017, door Webmaster PHG

Vrijdag 23 juni met Gils Geweld

Met veel geweld vragen we aandacht voor die grote stoet van kinderen die geen dak boven hun hoofd hebben. Kom om 19.00 uur naar de kapel op de hoek van de Hoofdstraat/Hoeksestraat met veel kinderen, want we maken zelf een stoet. De Kapel, kort na de Tweede Wereldoorlog gebouwd, wordt het begin van een optocht, waarbij we aandacht vragen voor alle kinderen die voor armoede, droogte of oorlogsgeweld op de vlucht zijn. We lopen naar de Maria Magdalenakerk en de percussieband Gils Geweld loopt met veel kabaal met ons mee.

Bij de kerk aangekomen steken we een kaarsje aan: ons gebed voor kinderen op de vlucht. In een korte viering met als thema ‘Méér dan een dak’ zullen we bidden en veel liederen zingen, samen met de MM Kidzz.

De kerkdeuren blijven die avond tot 23 uur open, want het is ‘Kerkennacht’. Iedereen kan binnenlopen. Kom ook en verwonder je, want de kerk is ‘Meer dan een dak’. Het is een prachtig gebouw, er is een iconenexpositie, een lezing over iconen, een workshop symbolisch bloemschikken, glas-in-lood-ramen verteld, een taalcoach deelt zijn ervaring en er is nog meer muziek en zang, een hapje en een drankje.
Kom binnen op vrijdag 23 juni tussen 19.00 – 23.00 uur.