Een nieuwe start

02 september 2020, door Webmaster PHG

De grote vakantie is voorbij. Het nieuwe werkjaar begint. Ik sta elk jaar te trappelen om activiteiten weer op te pakken en nieuwe activiteiten te starten. Liefst gebruik ik de weken dat ik niet weg ben om te werken aan de voorbereiding van het nieuwe jaar. Maar helaas, bij terugkomst van mijn fietstocht door Nederland, loopt het meteen al mis. In de eerste twee weken na terugkomst komen er veel uitvaarten binnen. Daardoor moet ik me in deze weken beperken tot het hoogst noodzakelijke. Vlak voor het einde van de vakantie is er opnieuw een persconferentie. Hoewel er weinig beperkende maatregelen worden afgekondigd, is de teneur duidelijk: werk zoveel mogelijk thuis, vermijd drukte en beperk jezelf in de uitnodiging van mensen thuis of in het parochiecentrum.
Met enige schrik vraag ik me af: wat voor werkjaar gaan we eigenlijk tegemoet? De corona-maatregelen blijven hun stempel drukken. Ook op onze parochies. Voorlopig zullen onze koren dus in kleine groepjes blijven zingen, zitten we verspreid door de kerk en zwaaien we vriendelijk tijdens de vredeswens. Wanneer we willen werken aan de toekomst mogen we niet gaan zitten treuren om de beperkingen. We zullen onze mogelijkheden moeten verkennen om onze parochie toekomst te geven. Komend jaar lijkt niet het jaar te worden van grote evenementen en spectaculaire feesten. We zullen onze kansen moeten zoeken in kleine groepen, onderlinge hulp en aandacht, vieringen die ons voeden en een goede (digitale) communicatie. Tijdens elke crisis worden nieuwe kansen geboren.
Rob van Uden, diaken