Een filmavondje uit

08 april 2018, door Webmaster PHG

In a better world

Ook zin om eens lekker naar de film te gaan? En er dan ook nog eens over praten? Wat heb ik nu gezien en wat vind ik ervan? In dit ‘avondje uit’ kan dat. Na afloop bespreken we de film onder het genot van een drankje samen na.

We kozen dit jaar voor ‘In a better world’, van Susanne Bier. Een film die past in ons thema ‘Van conflict naar verbinding’. Susanne Bier won met deze hartverwarmende en goed gespeelde film in 2010 een Oscar voor de beste buitenlandse film.
Het verhaal speelt zich af in Denemarken in een idyllisch dorpje aan de kust. Anton werkt als arts in een vluchtelingenkamp in Afrika en is weinig thuis. Zijn vrouw Marianne woont met hun kinderen in Denemarken. Hun oudste zoon, de 10-jarige Elias, wordt op school gepest. Hier komt verandering in wanneer Christian, een nieuwe klasgenoot, het voor hem opneemt. Christian is na het overlijden van zijn moeder samen met zijn vader bij zijn oma in Denemarken komen wonen en heeft enorme moeite om dit verlies te verwerken. De twee jongens vinden steun bij elkaar en worden hechte vrienden. Maar Elias zit vol opgekropte woede en betrekt Christian bij een gevaarlijke wraakactie.
Susanne Bier is een Deense filmregisseur. Ze groeide op in een joods gezin in Kopenhagen. Haar grote doorbraak was de film ‘Den eneste ene’ uit 1999.

Datum: donderdag 19 april
Tijd: 19.30 – 22.15 uur
Plaats: Parochiecentrum, Hoofdstraat 58 in Rijen
Bijdrage: € 5,00