De koren

13 februari 2018, door Pieter Hartman

De Parochie Heilige Geest kent veel vrijwilligers, die allerlei taken vervullen. Deze maand stellen wij het koor aan u voor.

Parochiekoor Maria Magdalenakerk

Eigenlijk de koren, we hebben in onze parochie maar liefst zes koren met samen meer dan honderd leden, elk met een eigen dirigent en organist/pianist.
We kennen twee parochiekoren, de MM-Kidzz, Koor Contrast, het Vita-koor en het gelegenheidskoor voor rouw- en trouwdiensten.
De koren zingen in de weekendvieringen en bij bijzondere gelegenheden.
Wekelijks wordt er geoefend. Naast zingen wordt door ieder koor ook aan ontspanning (misschien meer inspanning) gedaan. Zo gaat bijvoorbeeld de jeugd op kamp en de parochiekoren laten in andere kerken en op bijzondere gelegenheden horen waar ze toe in staat zijn. Lidmaatschap van een koor is dikwijls iets waar je lang plezier aan beleeft, 25-jarige en soms zelfs 50-jarige lidmaatschappen zijn geen uitzonderingen.
Samen zingen geeft naast gezelligheid, ook vriendschap en voldoening. Het is prachtig als na de viering complimenten worden gegeven dat er toch weer zo mooi gezongen is.
Hou je van zingen, zing dan mee. Kom eens op de repetities kijken. Meer informatie vindt u op de website van de Parochie Heilige Geest bij ‘Mens en organisatie’.