David, een levensreis

02 mei 2019, door Webmaster PHG

Rob van Uden presenteert spel, poëzie en verhalen. Hij neemt je mee naar de tijd van de Bijbelse Filistijnen, maar hedendaagse foto’s voorkomen dat je in het verleden blijft hangen.
Het spel opent met koning David die zijn zeventigste verjaardag in het paleis in Jeruzalem viert. Op zijn oude dag blikt de koning terug op zijn leven. Rob laat het verhaal van David zien als een reis van de wieg tot het graf, als een geestelijke reis.

De beelden zijn mooi en romantisch, maar ook rauw en kunnen als een lawine over de toeschouwers denderen. De geestelijke reis krijgt gestalte in een fysieke reis door oude straten en stegen, door steppen en woestijnen. David jaagt achter zijn vijanden aan, maar wordt ook zelf als een wild dier opgejaagd. Het verhaal van David en het Joodse volk is geen geschiedenisles, maar de levendige actualiteit van vandaag. Het is de levensreis van elk mens en elk volk.
Rob van Uden werkt als pastor in de parochies van Dongen, Rijen, Hulten en Molenschot. Hij treedt geregeld op als dichter en verteller op verschillende podia. Zijn gedichtenbundels zijn na afloop van de bijeenkomst te verkrijgen.

Plaats: Parochiecentrum Rijen
Datum: 16 mei 2019
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Aanmelden: voedselvoordeziel@parochieheiligegeest.nl of bel naar het secretariaat 0161 222833