Bezinning bij schilderijen en gedichten

03 april 2017, door Webmaster PHG

kruiswegPien Storm van Leeuwen, kunstenares uit Chaam en diaken Rob van Uden van de Parochie Heilige Geest houden een bezinning aan de hand van een geprojecteerde kruisweg, geschilderd door Victor van Meerbeeck. Deze kruisweg hangt in het klooster van Meerseldreef.
Merkwaardig genoeg is bij deze kruisweg Pilatus niet afgebeeld, zijn er geen Joodse aanklagers en… zelfs geen soldaten die Jezus begeleiden. De omstanders, mensen uit de twintigste eeuw, staan erbij en kijken ernaar. Niemand grijpt in. De passiviteit van de omstanders stelt vragen aan de manier waarop mensen met het lijden omgaan.
Vanuit deze vragen schreven Pien Storm van Leeuwen en Rob van Uden de gedichtenbundel ‘Gaat ‘t mij aan, een kruisweg’, die eerder in de Goede Week bij boekhandel Van Kemenade en Hollaers in Breda wordt gepresenteerd. De gedichten zijn een aanzet voor de bezinning.
U bent van harte welkom op Goede Vrijdag 14 april om 10.00 uur in het Parochiecentrum, Hoofdstraat 58 in Rijen. De inloop is vrij.
Diaken Rob van Uden