Pater Martin bedankt de drie koningen zangers

17 januari 2018, door Webmaster PHG

Beste Verre vriendjes van Molenschot, biezonder de kinderen, die de driekoningen liedjes gezongen hebben en rondgegaan zijn !!‘

Beste kinderen van de driekoningen groepjes.
Toevallig heb ik juist 10 dagen geleden ‚n programma op de televisie gezien van Belgie, waar ook de groepjes kinderen bij de huizen rond gegaan zijn om ‚n liedje te zingen en dan geld op te halen voor ‚n goed doel. Ze zeiden, dat ze het jammer vonden, dat die oude gewoonte stilweg aan het verdwijnen is, maar dat heel veel mensen , dat jammer zouden vinden als er geen kinderen meer zouden rondkomen. Zij zouden met liefde graag ‚n paar Euro voor het goede doel aan de kinderen aanbieden.
Zo dacht ik dus, dat dit in Nederland ook zeker het geval zal zijn en dat er misschien maar weinig kinderen meer geinteresseerd daarvoor kunnen worden…….
Maar toen opeens liet mijn jongste broer : Jan en Leny van der Avoird weten, dat jullie toch met ongeveer 12 kinderen rondgegaan zijn en ‚n grote kollekte van 280,-Euro bijmekaar gebracht hebben. Die is toen maar bijgevuld tot 300 Euro.
Jullie weten, dat Jan en Leny van der Avoird, dat bedrag altijd gaan < verdubbelen >…..dus die 300 Euros worden 600.- Euros.
Daarbij is het laatste geld uit de zakken van de molenschotters gehaald door de kollekte van Kerstfeest erbij te doen en dat was 400,- Euro….
Dus bij elkaar wordt zomaar weer 1000,- Euro naar Namibia over gestuurd voor de verre vriendjes in Namibia.
In Namibiaanse geld omgezet is dat ‚n groot kapitaal : ongeveer 15.000.- Namiebiese Dollars.
De verre vriendjes van Namibia zeggen voor jullie : Baie, baie dankie, dat julle so baie moeite gemaak het om die geld bymekaar te gaan sing !!!!!!!
Ome Gerrit Schrauwen heeft weer voor ‚n heleboel foto’s gezorgd en die zijn heel mooi overgekomen. Jullie weten, dat zijn vrouw, Toos Schrauwen, in die revalidasie centrum in Oosterhout verpleegd wordt.
Zij zou anders ook bij jullie zijn komen kijken, zoals de andere jaren.
Ik zal over ‚n paar maanden vakantie in Nederland komen houden : Misschien van half Augustus tot half September…twee maanden. Misschien kan ik voor die tijd ‚n paar kleine olifantjes vangen en die mak maken, zodat ik ze in mijn koffer kan meenemen voor de kinderen die gezongen hebben.
Ik wil jullie hartelijk bedanken en ook de Pastoor en schoolleiders en pastorale werkers en allemaal die meegewerkt hebben om de kinderen weer met chocolade of iets anders terug te verwelkomen.
Baie, baie, baie Dankie. en baie groete van alle verre vriendjes en eendag weer totziens in Molenschot.
P. Martin.