Baie Dankie van de verre vriendjes in Namibia

23 januari 2017, door Webmaster PHG

Beste verre vriendjes in Nederland.
Ik heb de prachtige foto’s gezien van middag, die Ome Gerrit Schrauwen opgestuurd had al ‚n paar weken geleden, maar mijn nieuwe laptop kon hem niet openen. Maar wij hebben hier ‚n Amerikaanse meisje, die van Amerika hier in Cambridge bij de school is komen werken. Die heeft de foto’s nu mooi op mijn computer vastgelegd en ik kan ze achter elkaar mooi aanklikken en aan onze kinderen laten zien, hoe dat jullie rond gelopen zijn en daarna het geld op de trappen van het altaar geteld hebben.
Het was wel ‚n koude dag geweest, want jullie hadden allemaal dikke gevoerde jasjes aan, maar als het ‚n dag later zou geweest zijn, dan was het blijkbaar onmogelijk geweest om op de straten te gaan vanwege de gladheid en ijzel en daar waren toen ook 500 ongelukken geweest, heb ik gehoord.
Maar ik heb gehoord, dat jullie weer geweldig goed gezongen hebben en de mensen weer het geld uit de zakken hebben laten halen. Daar waren verschillende papieren geldbriefjes bij en dan telt het ‚n beetje sneller omhoog natuurlijk.
Jullie hebben 343,46 Euros opgehaald….dat is geweldig ! Mijn jongste broer Jan en Leny van der Avoird verdubbelen altijd dat bedrag en die hebben er 350.- Euros bij gedaan…dat is ook geweldig natuurlijk.
Dan was er nog ‚n vrienden groep, die 80 Euros in ‚n koevert gegeven hebben. Dat was geld wat zij uitgespaard hebben door geen vuurwerk af te schieten met Nieuwe Jaar, maar dit ook aan de Verre vriendjes bij te geven.
Daarbij komt nog de kerk kollekte van Kerstfeest : Euros 280.92.
Als je dit alles bij elkaar telt is dat : Euros : 1054,– Dat is geweldig als je dit omrekent in Namibiese Dollars ongeveer ND 14.000.—
We zullen met het kosthuispersoneel en de kinderen overleggen, wat we daarmee ziullen gaan doen.
Ik zal hen ook de mooie foto’s van jullie laten zien.
Eigenlijk zou ik jullie ook ‚n paar foto’s van onze kinderen moeten kunnen laten zien, maar ik heb zo’n eenvoudige telefoon en daarmee kan ik geen foto’s op mijn email zetten. Maar binnenkort ga ik mijn gouden priesterjubileum vieren en mijn familie heeft al aangeboden om zo’n dure „slimfoon „ te kopen, die ook zomaar emails kan ontvangen en wegsturen en dan zou ik daarmee meer foto’s kunnen gaan versturen. Maar eigenlijk ben ik al ‚n beetje te oud om nog met die moderne materialen zoals facebook en Twitter mee te kunnen doen…maar ‚n mens is misschien nooit te oud om het toch nog te leren.
Nogmaals wil ik jullie allemaal heel hartelijk bedanken, dat jullie dit nog altijd doen voor de Verre Vriendjes in Namibia.
Ook al die leden van de parochie en de school en bestuursleden, die de kinderen aangemoedigd hebben en hen weer getrakteerd hebben met warme chokolademelk etc…..heel hartelijke dank voor alles.
Hartelijke groeten uit ‚n Namibia, dat al ‚n beetje begint om groen te worden…nu moeten er goede opvolg regens komen om de kleine grasjes en onkruid aan het leven te houden.
P. Martin.