Avondmaaltijd vluchtelingen

16 oktober 2016, door Webmaster PHG

maaltijd-vluchtelingen-14-10-2016-30In het vervolg op de week van de vluchteling heeft de werkgroep Diaconie een avondmaaltijd bereid en vluchtelingen binnen onze parochie uitgenodigd om op het Parochiecentrum in Rijen hieraan deel te nemen. De avond stond in het teken van ‘ontmoeting’. Nou, dat is zeker gelukt. Het is een gezellige en bonte avond geworden. Er waren 28 genodigden uit Armenië, Syrië, Oeganda, Irak, Iran, Eritrea, Ethiopië en natuurlijk uit Nederland. De avondmaaltijd was ook internationaal getint, courgettesoep met verschillende soorten brood, Armeense salade met oer-Hollandse bietjes en rijst. Tussendoor lichtte Rob van Uden het verhaal van de ark van Noach toe, bekeken vanuit de Bijbel én de Koran, waarna één van de genodigden spontaan ons een paar verzen uit de Koran over Noach toezong. De avond werd afgesloten met koffie en lekkere taarten. Dit gaan we zeker nog een keer organiseren.
Werkgroep Diaconie