Palmpasenviering in de Annakerk

26 maart 2018, door Webmaster PHG

Voor in de kerk rekken met Palmpaasstokken en manden vol met palmtakjes, in de banken een aantal kinderen met ouders en grootouders; Palmpasen werd op zaterdag 24 maart gevierd.
Er was een kindvriendelijke lezing met aandacht voor de moeilijke week die Jezus te wachten staat, bekend als de ‘Goede Week’ met Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen. Allerlei voorwerpen verduidelijkten het soms toch wel moeilijke verhaal en het koor zong passende liederen. Ook was er aandacht voor de drie communicanten. Milan, Nick en Sebastiaan mochten zich even voorstellen en zij vertelden over hun gevoel bij de Eerste Communie op zondag 20 mei. Het was een mooie voorbereidende viering op Pasen, jong en oud werden er door geraakt.