Kindje wiegen

Kerstmis is een feest om samen met de hele familie te vieren. Het feest van de geboorte van het Kerstkind. Veel mensen bezoeken met Kerstmis een kerk.

Elk jaar vieren we dit mooie feest ook met de kleinsten onder ons. Dat doen we in de viering van ‘Kindje wiegen’. We zingen een paar liedjes, maken een optochtje en steken een kaarsje aan voor het kindje Jezus.
En … we eten een beschuitje met muisjes.

Hebben jullie zin om te komen? Dat is fijn, want jullie zijn allemaal welkom op Eerste Kerstdag. Dan maken we er samen een mooie viering van.

Nieuwsberichten over het ‘Kindje wiegen’.

• Kindje wiegen in de Annakerk – december 2017

Op Eerste Kerstdag hadden zich ongeveer 25 kindjes met hun ouders, opa’s en oma’s om 12.00 in de kerk van Molenschot verzameld voor het Kindje Wiegen. Jozef en Maria met hun kindje waren er ook. Het thema was ‘Engelen brengen het licht in deze wereld!’. Het was ontroerend om te zien hoe alle kindjes voorzichtig met hun lichtjes in optocht door de kerk trokken op weg naar de stal. Een herder ging hen daarbij voor. Een kort kerstverhaal werd voorgelezen en ieder kreeg iets lekkers om de geboorte van Jezus te vieren.