Verslag van Workshops Kerk en School

De afgelopen maanden hebben leerlingen van de katholieke basisscholen in Rijen en Dongen deelgenomen aan diverse workshops.

Samen verwonderen
Kinderen van groep 1-2 van de basisscholen De Brakken, de Drie Musketiers en de Annaschool bezochten een boerderij in de omgeving. Samen met pastor Joost en Emmy.
Het kennismaken met het leven van varkens en koeien vonden ze geweldig, zeker omdat ze zelf een biggetje mochten aaien of een kalfje melk mochten geven. Ze hebben heel veel gevraagd aan de boerin. Het bezoek werd afgesloten met het Bijbelverhaal, waarin God de eerste varkens, koeien en andere dieren op de aarde zette.

img_8364  img_8356  img_8352

De werkers uit de wijngaard
Groep 7 heeft gesproken over het Bijbelverhaal van ‘De werkers uit de wijngaard’ en hoe het verhaal ook in hun eigen leven nog toegepast wordt. De workshop werd afgesloten met het maken van een puzzel. Het thema was ‘Winnen, verliezen of gewoon meedoen’.

Kinderboekenweek
Groep 5 is in het kader van de Kinderboekenweek op bezoek geweest in de kerk met als thema ‘Opa’s en oma’s’. Zij hebben gekeken naar hun eigen kwaliteiten en die van hun ouders en grootouders. En leken de kinderen daarin op hun ouders? Volgens het scheppingsverhaal boetseerde God de mens, zodat die mens op hem zou lijken! De kinderen hebben daarna zelf iets geboetseerd, waarin ze hun talenten in opa of oma herkenden.

img_0746-v2

Werkgroep Kerk en School