11 maart 2020, door Webmaster PHG

Groep 4/5 van de Drie Musketiers uit Hulten en de groepen 6 van de Jozefschool uit Rijen waren woensdag 4 maart in de Maria Magdalenakerk voor de workshop meditatie. In de kerk mediteren we om over onszelf na te denken. Voor mediteren is het woord ‘contact’ erg belangrijk. Met de leerlingen hebben we 3 vormen van contact besproken: contact met de zichtbare wereld, met de onzichtbare wereld (engelen, geesten, gestorven dieren) en contact met jezelf. Om contact te maken met jezelf moet je proberen heel stil te worden, te mediteren. Dat hebben we met een oefening proberen te ervaren. De oefening geeft rust, het voelt fijn, je doet energie op om verder te gaan met de dag, om Jezus iets van jezelf te vertellen of misschien om iets te vragen. Mediteren kun je altijd gebruiken thuis, op school en ook in de kerk.