Kinderboekenweek: Vriendschap

18 oktober 2018, door Webmaster PHG

Op maandag 8 en dinsdag 9 oktober zijn de leerlingen van groep 4 van Basisschool De Drie Musketiers en De Brakken op bezoek geweest in het bos bij de Hannebroek. Met het thema ‘Vriendschap’ spraken we met de kinderen over hun ervaringen op school. In deze Kinderboekenweek mag ook het boek van de Kerk, de Bijbel, een plekje krijgen. Ook daar staat een verhaal in over vriendschap: ‘Jezus op de berg’ (Markus 9). Jezus beklimt met zijn vrienden een berg en op de top bouwen ze tenten om nog even gezellig bij elkaar te zijn, voordat Jezus teruggaat naar Jeruzalem.
Na dit verhaal kregen de kinderen de opdracht om in kleine groepjes tenten te gaan bouwen van takken en lappen. En ze vonden het geweldig om te doen. Op deze manier hebben ze bewust of onbewust vriendschap ervaren. Ze hadden aandacht voor elkaar, plezier in het samenwerken en er te zijn voor elkaar. We sloten de workshop af door samen een lied te zingen.
Werkgroep Kerk en School