Kerk en school

13 november 2019, door Webmaster PHG

Kinderboekenweek

In oktober spraken we met de leerlingen van groep 6/7/8 van de Annaschool en van De 3 Musketiers over activiteiten die zij op school deden tijdens de Kinderboekenweek met als thema: ‘Reis mee’.
De kinderen hebben hun naam midden op een papier geschreven met daar om heen alles wat voor hen belangrijk is, waar ze van houden, wat ze nooit willen missen en wat echt bij hen hoort. Vervolgens werden ze aan het denken gezet. Soms kiezen mensen er niet voor om te gaan reizen, maar moeten ze reizen. Waarom? Wat en wie laat je dan achter, wat neem je mee, waar kun je naar toe, waarmee wil je geholpen worden?
We hebben gekeken naar een filmpje van Vluchtelingenwerk Nederland over een jongen, die samen met zijn vader uit Syrië vlucht en zijn moeder en broertjes achter moet laten.
Ook Nederlanders hebben wel eens moeten vluchten voor oorlog of voor het water.
Het is fijn als je als vluchteling geholpen wordt. Wat zou jij dan kunnen doen?
Het waren workshops waaraan de leerlingen intens hebben deelgenomen.

Verwonderen bij Boerderijbezoek

In drie dagen in oktober zijn kleuters van De Brakken, De 3 Musketiers en de Sint Jozefschool op bezoek geweest bij koeien- en geitenboeren. Zij hebben genoten van de dieren. En het was heel bijzonder, dat koeien gras, brokjes en graan eten en daar melk van kunnen maken. Geiten eten gras en brokjes en kunnen daar ook melk van maken. Dat is wel een wonder!
Daarna is op een eenvoudige manier het scheppingsverhaal verteld.

Werkgroep Kerk en school.