Het feest dat toch doorging

11 maart 2020, door Webmaster PHG

De kinderen van groep 3 van De Brakken en Sint Annaschool zijn in februari uitgenodigd om in de kerk een feest te komen vieren.
In de kerk worden veel feesten gevierd en Jezus is de gastheer. Iedereen is welkom: de kinderen, maar ook speciale gasten zijn uitgenodigd. Die gasten hebben zich aan de kinderen voorgesteld. En terwijl zij nog even naar een afspraak gingen, hebben de kinderen samen voorbereidingen getroffen voor het feest: place-mats gemaakt en een lied ingestudeerd.
Toen alles klaar was, kwamen de officiële gasten vertellen dat ze toch niet konden komen feesten! Wat nu…? De leerlingen hebben toen de werkers in de kerk gevraagd. Samen hebben ze een wafel versierd en lekker opgepeuzeld. Er was zelfs limonade! En ook de zwerver, die toevallig even warmte zocht in de kerk, mocht mee feesten.
De kinderen hebben ervaren dat ‘niemand buitensluiten’ en ‘iedereen hoort erbij’ hier werkelijk gebeurde.
Van dit feest staat een vergelijkbaar verhaal in de Bijbel ‘Het feest dat toch doorging’. Het verhaal is nog steeds actueel!