Bezoek aan Peerke Donders

Op donderdag 22 februari en donderdag 1 maart zijn de groepen 7 van basisscholen De Brakken, St. Anna en De Drie Musketiers op bezoek geweest bij het Museum van Peerke Donders in Tilburg: het museum van Naastenliefde. Ze hebben daar kennis gemaakt met het leven van Peerke als missionaris in Suriname. Ze hebben naar een video gekeken, waarin zijn jeugd in Tilburg en omstreken werd verteld. In de film werd ook gereisd naar Suriname en de plaats Batavia. Peerke werkte daar bij de melaatsen. Hij is daar een held: de Vader van de melaatsen!
Op het terrein van het museum staat het huisje waar Peerke is opgegroeid. Er is ook een bezoek gebracht aan het kerkje, dat daar nagebouwd is van het kerkje in Batavia.
In het park staat de Kruisweg uitgebeeld en omdat Jezus het grote voorbeeld voor Peerke was, hebben we met de kinderen langs de staties gelopen. Zij beelden het lijdensverhaal van Jezus uit en dat verhaal past in de Veertigdagentijd.
De kinderen hebben ervaren dat Peerke, net als Jezus, zijn hele leven gewerkt heeft voor de kwetsbare mensen in de samenleving: een daad van naastenliefde!