Licht en nieuw begin!

14 januari 2019, door Webmaster PHG

De familiekerstviering op 24 december om 17.00 uur begon met een kleine verrassing. Elk kind kreeg een wolkje van papier en kleurpotloodjes om het te versieren en er eventueel een mooie wens op te zetten. De versierde wolkjes werden aan het einde van de viering in de kerstboom gehangen achter in de kerk.
De viering had een fijne sfeer waarin de kinderen volop werden betrokken en ze waren dan ook van groot tot klein vol aandacht.
Pastor Joost had via de mobiele telefoon contact met de ‘kersverse vader Jozef, die vertelde dat ze een zoon hadden gekregen en dat ze hem de naam Jezus hadden gegeven. Met moeder Maria en kindje Jezus ging het goed’.
Dit blijde nieuws werd gevierd met een tocht door de kerk van alle kinderen met kaarsjes en het kindje Jezus dat in de stal in de kribbe werd gelegd. Hierna mochten de kinderen gezellig bij elkaar naar het kerstverhaal luisteren en vertellen wat ze gehoord hadden. Het koor de MM-Kidzz vulde de dienst aan met mooie, moderne en klassieke kerstliedjes.
Na het laatste lied en het luiden van de bel gingen alle gezinnen naar huis met het kerstgevoel van licht en een nieuw begin. En met een lekker kerstkransje voor onderweg.