Zomerse afsluiting Gezinskerk

26 juni 2019, door Webmaster PHG

Vergezeld van stralend weer en plunjezak gevuld met drinken en iets lekkers gingen we op zondag 23 juni bij Wolfsweide in Rijen, samen op reis.
Net als Jezus met zijn leerlingen, zaten wij samen in een kring en luisterden naar het verhaal van de verloren zoon.
Een vader woonde met zijn twee zonen op de boerderij. De jongste zoon wil op reis de wijde wereld in. Zijn vader geeft hem een zak geld, (het voorschot op zijn erfenis) en blijft samen met de oudste zoon achter op de boerderij.
Na enkele jaren uitbundig in de stad te hebben geleefd is het geld van de jongste zoon op.

Ondertussen speelden de kinderen het spel ‘ik ga op reis en neem mee’ en trokken ook zij spelenderwijs de wijde wereld in. Er werd geld uitgedeeld in de vorm van goudklompjes en de kinderen schreven op wat ze ervoor zouden kopen. Vervolgens werd het uitgegeven en stonden zij net als de jongste zoon met lege handen.

De jongste zoon ging weg uit de stad naar een boerderij om te werken alwaar hij nog minder te eten kreeg dan de varkens. Hij kreeg steeds meer heimwee naar huis. Via een levend kwartetspel zagen de kinderen hoe hard men moet werken op een boerderij.
Tenslotte keert de jongste zoon vol berouw terug naar de boerderij van zijn vader en oudere broer.
Zijn vader verwelkomt hem met open armen, laat het beste kalf slachten en geeft een groot feest als uiting van vreugde dat zijn verloren zoon is teruggekeerd.

Kinderen en ouders werden gesplitst.
De ouders kregen de opdracht om zich voor te stellen dat ze hun kinderen jarenlang niet gezien zouden hebben en te omhelzen.
Aan de kinderen werd gevraagd hoe ze het zouden aanpakken. Het was mooi om te zien hoe ouders en kinderen zich verheugden weer herenigd te zijn, net als de vader en zijn verloren zoon.