Wat gingen al die kinderen op zondag bij de St. Jozefschool doen?

26 maart 2018, door Webmaster PHG

Het is weekend en dan is de school toch dicht. Maar op deze zondag waren de kinderen naar de school gekomen om Palmpaasstokken te maken. Ongeveer 40 kinderen gingen in 3 groepslokalen aan de slag.
Er was voldoende materiaal om de kruizen mee te versieren: broodhaantjes, palmtakjes, crêpepapier, lintjes, veren, stickers, hangertjes en lekkernijen van chocolade. Er werd gesproken over het verhaal van Palmpasen, de betekenis van het kruis, het broodhaantje en de palmtak. Na het knutselen, gingen de kinderen, vergezeld door een heerlijk lentezonnetje, in een kleurrijke stoet naar de Maria Magdalenakerk. In de kerk ging de processie van vrolijke kinderen met mooi versierde Palmpaasstokken nog even verder. Aansluitend werd door kinderen van de Sint Jozefschool het verhaal verteld en gespeeld over de zusters van de Heilige Harten. Een verhaal over een zusterhuis in Zambia. Zij zorgen voor de allerarmste kinderen in Zambia die niet iedere dag te eten hebben. Door de schoolkinderen is een bedrag van bijna € 280,– voor de Vastenactie opgehaald. Een bijzonder mooi resultaat! Na afloop gingen de Palmpaasstokken mee naar huis om weg te geven aan iemand die je dierbaar is of iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.