Verslag van ‘Opa’s en oma’s’

Het ging deze keer in de gezinskerk over wat nodig is om te groeien. Waarbij niet alleen water en voedsel nodig zijn maar ook liefde van je familie. En bomen symbool staan voor groeien. Ook ging het over opa’s en oma’s, waar je veel van kunt leren.
We begonnen met het zingen van een liedje en een psalm; sta stevig als een boom. Daarna vertelden drie opa’s en oma’s over spullen van Jezus die ze hadden meegenomen. Bijvoorbeeld een beeld van Maria bij Ephesius, een rozenkrans, Maria bij Lourdes en het kruis van Jezus.
Ook werd er verteld over de Mariakapel in Rijen die gebouwd is als dank voor het gespaard zijn gebleven van bombardementen in Rijen in de Tweede Wereldoorlog.
Ondertussen vertelden ouders wat nodig was voor hen om te groeien waarbij relaties met andere mensen, natuur, vergeving, vertrouwen, rust etc. aan bod kwamen.
Vervolgens gingen de kinderen een boom tekenen met in de bladeren zijn/haar familie, in de stam zichzelf en in de wortels dingen die leuk waren om te doen zoals, sporten en hobby’s. Daarna gingen we lekkere hapjes eten. Ten slotte stak iedereen een kaarsje aan waarbij er gezongen werd. En na afloop dronken we koffie en limonade.
Familie Derks.

opa-oma-1 opa-oma-2 opa-oma-3