Verslag van ‘Feest, leven met kleur’

De Gezinskerk van 12 februari 2017 was een feest, een leven met kleur.
In een korte viering lazen we het gedicht:
Het komt niet zomaar uit de hemel vallen
Er is daar geen grote tovenaar
We moeten er allemaal iets aan doen
Het komt niet vanzelf voor elkaar
Jij bent hard nodig als je verwacht
Dat het leven een feest wordt voor iedereen
Maar als het niet gaat zoals jij wilt
Weet dan je bent niet alleen
Want het feest van God kan niet mislukken
Dat grote feest van onze dromen
Gaat vast en zeker door
En het zal er hoe dan ook komen.

Daarna hebben we gepraat over wat een gewone dag bijzonder maakt, ‘het gouden randje van de dag’. In ieder gezin hebben we dit besproken en onze ideeën met iedereen gedeeld. We kwamen erachter dat het gouden randje van de dag in kleine dingen zit, in aandacht voor elkaar, samen iets doen en dat een rustige dag ook een hele fijne dag kan zijn. Vervolgens heeft pastor Edith het verhaal verteld van de Bruiloft in Kana en hebben we besproken hoe Jezus ervoor zorgt dat het feest door kan gaan. Daarna was het ook bij ons feest en hebben de kinderen cupcakes versierd. En jeeh, wat werden ze bijzonder! Ondertussen dronken de ouders samen gezellig koffie en praatten verder over het geloof en andere dingen. Het was een gezellige ochtend waarna iedereen huiswaarts keerde om van de gewone zondag nog een bijzondere dag te maken!
We zouden het leuk vinden als je er volgende keer ook bij bent! Je bent van harte welkom!
Stuurgroep Gezinskerk