‘Ga je mee op avontuur’

Bij de gezinskerkactiviteiten hebben we inmiddels de traditie opgebouwd om het jaar af te sluiten met een buitenactiviteit. Dit jaar hadden we een mooi stukje bos uitgezocht achter het sportpark.
Het thema van de bijeenkomst was ‘Ga je mee op avontuur’, het verhaal van Jozef. Hieronder een verslag van één van de gezinnen.
Gezinskerk 26-06-2016 (32)“Om 10 uur verzamelden we op het parkeerterrein van het Sportpark. Toen iedereen er was, gingen we met zijn allen gezellig het bos in. We hoorden plotseling muziek van een accordeon, dus gingen we op het geluid af. Daar zagen we een man die verkleed was als Jozef. De kinderen mochten bij Jozef zijn kleren versieren met mooie lapjes stof. We werden in twee groepjes verdeeld en toen werd het verhaal van Jozef en zijn elf broers voorgelezen in etappes. Tussendoor kregen de kinderen opdrachten aan de hand van het mooie verhaal van Jozef. Een opdracht was bijvoorbeeld ‘iemand uit de put halen’. De kinderen moesten met een touw een volwassen ‘uit de put trekken’ d.m.v. een touwtrek wedstrijd. En natuurlijk wonnen de kinderen en de ouders waren dankbaar dat ze uit de put getrokken werden. Tussendoor zongen we liedjes. Bij de laatste opdracht werden de ouders geblinddoekt en moesten ze hun kinderen zoeken, vertrouwend op de stem van het kind.
Aan het einde van de viering gingen we met zijn allen lekker een broodje eten met een bakje koffie. Helaas was de regen op het einde een spelbreker, of zoals Joost al aangaf, was het een plaagbuitje. Al met al het was een geslaagde ochtend ondanks de flinke bui.”