Verslag van ‘Oogsten wat je gezaaid hebt!’

Gezinskerk 10-2015 appelsEen gesprekje tussen een appel en een walnoot, meer was er niet nodig om de aandacht van de kinderen te vangen. Hoe ze in de zomer allebei nog groen zijn, maar in de herfst, de oogsttijd, uitgegroeid zijn tot een mooie, blozende appel en een lekkere, bruine walnoot.
Over de vraag hoe je die twee samen nog lekkerder kunt maken, hoefden ze ook niet lang na te denken: “Appeltaart”!
In de keuken gingen ze ijverig aan de slag. Voor de veiligheid schilden en sneden de ouders de appels, maar met een hamer een walnoot vermorzelen … dat wilden ze allemaal wel.
Terwijl de taart in de oven stond (en de extra appels op het fornuis stonden te pruttelen), luisterden de kinderen naar een aantal verhalen uit de Bijbel en proefden ze van ‘Jezusbrood’ (matzes).
Ondertussen wisselden wij, ouders, van gedachten over de waarden die we onze kinderen willen meegeven en de kansen en bedreigingen die we daarbij zien. Dit naar aanleiding van het Bijbelverhaal ‘De gelijkenis van het zaad’ uit Marcus 4.
Na een half uur gingen we met z’n allen nog even een kijkje nemen in de kerk, waar de kinderen nieuwsgierig op zoek gingen naar een afbeelding van Jezus tijdens het laatste avondmaal. Dat bleek nog niet zo eenvoudig en hulp van Rob was hierbij even nodig. Maar toen hij even later wees op een glas-in-loodraam, waarop ook gegeten werd, wist één van de kinderen dat daar het verhaal van de vijf broden en twee vissen werd afgebeeld.
Als afsluiting kregen de kinderen ranja en was er voor de ouders koffie en mochten we allemaal smullen van de heerlijke appeltaart (met slagroom). Mooi om te zien hoe snel de kinderen elkaar gevonden hadden en al spelletjes gingen doen in de gang.
Floris en Kristel Sanders
De volgende Gezinskerk is op woensdag 11 november bij het feest van Sint Maarten van 16.00 tot 19.30 uur, inclusief maaltijd.
We zien dat de deelname groeiende is. Kom dus ook!