Verslag van ‘Hoe zou jij willen dat de wereld er uit ziet?’

wereld er uit zienZondagmorgen 17 april was er weer een gezinskerkbijeenkomst en dit keer een hele speciale: naast de gewone gezinnen waren nu ook in het bijzonder de gezinnen met een eerste communicant uitgenodigd. Het thema was: hoe zou jij willen dat de wereld er uit ziet?
Vanwege een viering met harmonie en koor in de kerk waren we dit keer op locatie: we mochten gebruik maken van het nieuwe gebouw van basisschool de Brakken.
Zondagmorgen scheen het zonnetje in een mooie aula en dat zorgde meteen al voor de sfeer. Na de opening van pastor Joost de Bont luisterden en keken we eerst naar het prentenboek Hemels. Hierna gingen we per gezin aan de slag met wolken en het beeld hoe voor je gezin de wereld er uit zou kunnen zien.
In het tweede gedeelte werd er door kinderen en ouders apart gewerkt: de kinderen gingen mediteren en de volwassenen gingen aan de slag met een spel met bidkaartjes, waar na een lichte aarzeling een mooi gesprek op gang kwam. De ochtend werd afgesloten met een korte viering, waarin we met elkaar zongen, een gebed uitspraken en keken naar de resultaten van die morgen. Onder het genot van een kopje koffie hebben we nog even nagepraat over een succesvolle ochtend met veel sfeer. Hartelijk dank aan iedereen die heeft meegewerkt en dank aan basisschool de Brakken voor het mogen gebruiken van de school.
Stuurgroep Gezinskerk, Antoinette Lodewijks