Verslag van ‘Genoeg te delen’

Geslaagde middag rondom St. Maarten!

Op 11 november was er in het parochieverband Rijen-Dongen een geslaagde middag rondom St. Maarten in het kader van de gezinskerk.
Een zaaltje vol met gezinnen maakte eerste kennis met St. Maarten.
Sommige kinderen moesten gelijk denken aan die andere Sint. Ook met een rood kleed, ook een hele lieve man!
Maar bij deze heilige lagen de accenten toch nog wat anders. We keken naar een Powerpoint presentatie en hoorden: ‘Bij de stadspoort zat een man te bedelen. Hij had bijna geen kleren aan en bibberde van de kou. Toen Maarten hem zag, kreeg hij medelijden. Hij deed zijn mantel af, trok zijn zwaard en sneed zijn mantel in tweeën.’
‘Zien, geraakt worden en zelf in beweging komen’, dat gebeurde er deze middag, ook met de jonge gezinnen.
De kinderen maakten lampions, hun ouders maakten wraps klaar. Er werd gezellig samen gegeten en toen snelden we samen naar De Volckaert.
Met een hele club kwamen we binnen in vier huiskamers. De ouderen begroetten de jongeren enthousiast. Ze zongen mee met het St. Maartenlied en verwonderden zich over de kinderen. In het bijzonder de allerkleinsten kregen alle aandacht. We werden geraakt door elkaars kwetsbaarheid (!) en deelden –net als St. Maarten- een stukje van ons leven.
Al met al een zeer geslaagde middag. We danken De Volckaert voor hun gastvrijheid!
Pastor Peter Derks
gezinskerk 11-11-2015(2)