Workshop Eerste Communie

25 maart 2019, door Webmaster PHG

Op zaterdag 23 maart kwamen de Eerste Communicanten uit Rijen, Hulten en Molenschot met hun ouder(s) bij elkaar in de Maria Magdalenakerk voor een workshop in het kader van de voorbereiding op de Eerst Communie.
Na binnenkomst werd er, na een korte meditatie, het verhaal ‘Maak je geen zorgen’ uit het communiewerkschrift voorgelezen.
Door dit verhaal lieten ouders en communicanten zich inspireren en schilderden hun visie op het ‘Land van God’, het Land waar het goed toeven is. Dit verhaal is een vertelling uitgaande van Lukas vers 12, regels 22-35.
Na het schilderen was er een rondleiding in de kerk om te vertellen wat er zoal te zien is in de kerk en wat het allemaal betekent.
Een prachtige ochtend met prachtige schilderijen als resultaat.
Met dank aan Finn, Tess, Anna, Rick, Tim, Kirsten, Jules, Nynke, Jilles, Zara, Ruben, Gijs, Hayleigh, Iris, Anna, Fiene, Meike, Jelle en hun ouders.