Kennismakingsviering Eerste Communie

11 februari 2020, door Webmaster PHG

Op weg naar een leven als vrienden van Jezus

Zondagmorgen 9 februari kwamen zes communicanten met hun ouders, broertjes en zusjes naar het parochiecentrum. Het was de start van de voorbereiding op hun Eerste Heilige Communie. Dat begon met een geloofsgesprek. De kinderen staken daar een lichtje aan ter herinnering aan hun doop. Zij brachten dit licht om 10.00 uur naar de viering waar de MM-Kidzz enthousiast het openingslied zongen.
De kinderen gingen bij hun ouders in de banken zitten, maar bij het Evangelie nodigde pastor Edith hen uit bij haar te zitten en te luisteren naar het evangelieverhaal. Edith las het niet voor, maar vertelde zelf het verhaal. Zoals dat heel vroeger, toen nog niet iedereen kon lezen, gebeurde. Tenslotte mochten de kinderen een versierd hart, dat ze thuis hadden gemaakt, ophangen rond een hart met woorden van Jezus: Hou van God, Hou van Mensen en God houdt van ons. In een gesprekje noemden de kinderen wat houden van mensen kan zijn. Aan het einde van de viering ontvingen ze een rugzakje met een map, waarmee ze de komende weken gaan werken voor hun Eerste Communie op zondag 17 mei.
Het was mooi om te zien hoe kinderen en hun ouders dit op serene wijze meemaakten.
Een parochiaan, die de viering bijwoonde.