Verslag van met foto’s Startviering Eerste Communie

Mooie startviering Eerste Communicanten
Een bijzondere dag voor kinderen op hun voorbereiding op de Eerste Communie. Het koor MM Kidzz zat klaar in de Maria Magdalenakerk op zaterdag 28 januari 2017 om de 32 communicanten uit Rijen en Molenschot met hun familie toe te zingen.
Na het openingslied en enkele andere liedjes en gebeden kwamen de 1e en de 2e lezing. Toen werden de kinderen zichtbaar nerveus, want in plaats van de verkondiging riep pastor Joost De Bont de communicanten naar voren. Het ijs werd gebroken toen de kinderen één voor één hun naam door de microfoon mochten noemen.
Pastor Joost stelde een aantal vragen aan de kinderen over de beide lezingen en het bleek dat de kinderen heel goed hadden geluisterd. Zij konden overal een antwoord op geven.
Toen mochten de kinderen een meegebracht ‘handje’ aan iedereen laten zien, dat versierd was met een foto en hun naam. De handjes werden op een bord gehangen en daar mogen ze blijven tot na de viering van de Eerste Communie.
Na afloop was er een warm applaus voor de MM Kidzz en ging iedereen naar huis. Zo de eerste viering zit er op en de kinderen beginnen nu aan hun voorbereiding van de Eerste Communie, op 14 mei in Molenschot en op 21 mei in Rijen.
Werkgroep Eerste Communie