Feest van de Eerste Heilige Communie in Rijen

27 mei 2019, door Webmaster PHG

Op de zondagochtend van 26 mei 2019 kwamen Iris, Hayleigh, Gijs, Jilles, Zara, Fiene, Jelle, Meike, Nynke, Ruben en Anna, naar de prachtig versierde Maria Magdalenakerk in Rijen om tijdens een feestelijke Eucharistieviering voor het eerst de Heilige Communie te ontvangen.

Het jeugdkoor de MM-Kidzz zong, onder leiding van Stan Thielen, sfeervolle liederen. Dit enthousiaste koor wil graag nieuwe zangers en zangeressen verwelkomen om samen zingend de toekomst tegemoet te gaan. In de Eerste Communieviering vierden we met “Kleuren van geluk” dat we allemaal onderweg zijn met Jezus.
In elke Eucharistieviering die we mogen beleven geeft Hij zichzelf aan ons in een stukje Heilig Brood. Voedsel voor het leven. Aan de gezichten van de communicanten was af te lezen dat ze ontzettend blij waren met hun Eerste Heilige Communie. Na maandenlang van voorbereiden is het nu zover.
Telkens wanneer ze meevieren in de kerk kunnen ze voortaan deelnemen aan de maaltijd van Jezus.
Uit volle borst zongen alle mensen in de kerk voor hen een “Lang zullen ze leven”. Het werd een heel mooie zondagochtend in de Maria Magdalenakerk van Rijen. Voor onze communicanten: veel geluk!
Pastor Joost de Bont

de foto’s zijn van Jacomijn Dijkers