Feest van de Eerste Heilige Communie in Molenschot

05 juni 2019, door Webmaster PHG

Op de warme zondagmorgen van 2 juni 2019 kwamen Anna, Rick, Kirsten, Jules, Tim, Tess en Finn naar de prachtig versierde Annakerk in Molenschot om tijdens een feestelijke Eucharistieviering voor het eerst de Heilige Communie te ontvangen.
De zon straalde door de kerkramen toen de communicanten door het middenpad naar het altaar liepen. Een gelegenheidskoortje zong, onder leiding van Carien van Zon, mooie liederen. Met “Kleuren van geluk” vierden we dat we allemaal onderweg zijn met Jezus. In elke Eucharistieviering die we mogen beleven geeft Hij zichzelf aan ons in een stukje Heilig Brood. Voedsel voor het leven. Aan de gezichten van de communicanten was af te lezen dat ze ontzettend blij waren met hun Eerste Heilige Communie. Na maandenlang van voorbereiden is het nu zover. Telkens wanneer ze meevieren in de kerk kunnen ze voortaan deelnemen aan de maaltijd van Jezus.
Na een ‘Lang zullen ze leven’ werden de communicanten in de voortuin van de kerk gefeliciteerd. Het werd een heel zonnige feestdag in Molenschot. Voor onze communicanten: veel geluk!
Pastor Joost de Bont

de foto’s zijn van Jacomijn Dijkers