Eerste Heilige Communie

01 april 2020, door Webmaster PHG

Het algemene thema van de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie is ‘Van harte welkom’.
In de eerste viering hebben we een groot geel hart opgehangen met ‘God houdt van mensen, Hou van God, hou van mensen’ Houden van doe je met je hart.
In de tweede viering hebben we tijdens het geloofsgesprek stil gestaan bij: ‘Wat leeft er in je hart?’ Gebed is je hart uitspreken bij God. Bidden is je leven delen met God, is houden van God. Kinderen en ouders hebben tijdens het geloofsgesprek gebedsintenties opgeschreven. Hiervoor is tijdens de viering gebeden. In de viering heb ik naar aanleiding van de lezing met de kinderen een gesprek gevoerd rond de vraag ‘Waar word jij rustig van? ‘Wat helpt jou om rustig te worden?’ Er kwamen antwoorden zoals ‘in het bos’ en ‘op mijn eigen kamer’ en ik heb verteld over ‘een kaars aansteken bij Maria’.

Op Palmzondag zou het verder gaan met ‘Houden van mensen’, kinderen zouden aan de palmpaasstok een rood hart hangen met een boodschap voor de ontvanger…
Met Pasen zou het verder gaan met ‘God houdt van mensen’
Door het Coronavirus gaat deze mooie planning helemaal niet meer op: geen vieringen mogelijk, geen grote groepen bij elkaar en afstand houden. Heel erg jammer, zeker voor alle communicanten. Ze zijn afgelopen week hiervan op de hoogte gesteld. We hebben hen laten weten dat we proberen om de voorbereidingen en de viering op een later moment door te laten gaan, misschien in juni, maar misschien ook pas in september. We blijven de ontwikkeling volgen en nemen eind april een besluit over een nieuwe datum.
Werkgroep Eerste Communie.