Verslag van Startviering Eerste Communie

Op zaterdag 28 januari 2017 beleefden we in de parochiekerken van Rijen en Dongen de startviering van het Eerste Communieproject waarmee kinderen uit Dongen, Hulten, Molenschot en Rijen zich gaan voorbereiden op de Eerste Heilige Communie. In een sfeer van vriendschap zien we uit naar de mooie feestdagen: in de kerk van Molenschot op 14 mei, in de kerk van Rijen op 21 mei en in de kerk van Dongen op 25 mei 2017. Met het thema “Pak maar mijn hand” zijn de aanstaande communicanten op weg gegaan. Alle kinderen hebben een hand versierd en hun naam er op geschreven, want onze namen staan geschreven in de palm van Gods hand. De versierde handen vormen in de kerken van Rijen en Dongen een vrolijk kunstwerk. Zo kunnen alle mensen die onze kerken bezoeken zien en lezen wie in mei de Eerste Heilige Communie ontvangen. We wensen de aanstaande communicanten een mooie voorbereiding toe.
Joost de Bont, priester