Feest van de Eerste Heilige Communie in Rijen

07 juni 2018, door Webmaster PHG

Op zondag 3 juni 2018, de zondag van het Heilig Sacrament, kwamen Niels van der Aa, Jeano Adriaansen, Jay-Lynn Bartels, Joris van Bergeijk, Joaquin Blanque Alcaraz, Nico van Bragt, Mathijs Bras, Jan van den Broek, Esmee Drijvers, Femke Drijvers, Joris Jansen, Tess Kraaikamp, Lucas Machielsen, Rick Rullens, Hailey Stubbe en Melle Wens naar de prachtig versierde Maria Magdalena kerk in Rijen om tijdens een feestelijke Eucharistieviering voor het eerst de Heilige Communie te ontvangen. De zon straalde door de kerkramen toen de communicanten door het middenpad naar het altaar liepen. Het jeugdkoor: de MM-Kidzz zong, onder leiding van hun nieuwe dirigent Stan Thielen, vrolijke liederen. We vierden dat we allemaal samen onderweg zijn met Jezus. In elke Eucharistieviering die we mogen beleven geeft Hij zichzelf aan ons in een stukje Heilig Brood. Voedsel voor onze reis door het leven. Aan de gezichten van de communicanten was af te lezen dat ze ontzettend blij waren met hun Eerste Heilige Communie. Na maandenlang van voorbereiden is het nu zover. Telkens wanneer de communicanten vieren in de kerk, kunnen ze voortaan deelnemen aan de maaltijd van Jezus. Na een ‘Lang zullen ze leven’ werden de communicanten op het plein voor de kerk feestelijk opgewacht door hun papa’s en mamma’s, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, om op een andere plaats het zomerse Communiefeest voort te zetten. Voor onze communicanten: veel geluk!
Pastor Joost de Bont