Feest van de Eerste Heilige Communie in Molenschot

02 juni 2018, door Webmaster PHG

Op de Eerste Pinksterdag 20 mei 2018 kwamen Milan van de Berg, Sebastiaan Goethals en Nick Oomen naar de prachtig versierde Annakerk in Molenschot om tijdens een feestelijke Eucharistieviering voor het eerst de heilige Communie te ontvangen. De zon straalde door de kerkramen toen de drie jongens door het middenpad naar het altaar liepen. Het jeugdkoor uit Rijen: de MM-Kidzz zong, onder leiding van hun nieuwe dirigent Stan Thielen, vrolijke liederen. We vierden dat we allemaal samen onderweg zijn met Jezus. In elke Eucharistieviering die we mogen beleven geeft Hij zichzelf aan ons in een stukje heilig Brood. Voedsel voor onze reis door het leven. Aan de gezichten van Milan, Sebastiaan en Nick was af te lezen dat ze ontzettend blij waren met hun Eerste Heilige Communie. Na maandenlang van voorbereiden is het nu zover. Telkens wanneer Milan, Sebastiaan en Nick naar een kerkdienst gaan, kunnen ze voortaan deelnemen aan de maaltijd van Jezus.
Na een ‘Lang zullen ze leven’ werden de communicanten in de voortuin van de kerk begroet met zonnige bellenblaas bellen. Het werd een heel mooie Pinksterdag in Molenschot. Voor onze communicanten: veel geluk!
Pastor Joost de Bont