Verslag van de Eerste Heilige Communie in Rijen

21 mei 2017, door Webmaster PHG

Op de mooie zondagochtend van 21 mei 2017 kwamen Elise, Jolien, Catelijne, Valentina, Iris, Sjoerd, Pleun, Gijs, Maud, Eefje, Ruben, Sanne, Sven, Jelmer, Bram, Floris D., Yannick, Floris E., Lynna, Roos, Giel, Kiara, Joy, Lucas, Quin, Tim, Joey en Marli, samen met hun ouders, naar de prachtig versierde Heilige Maria Magdalenakerk, om voor de eerste keer de Heilige Communie te ontvangen.
Vanwege het belangrijke feest waren er veel mensen in de kerk. Samen met het koor “MM-Kidzz” zongen de communicanten vrolijke liederen. Ze luisterden naar het evangelieverhaal over ‘Het grote feest’ en maakten het altaar klaar voor de viering van de Eucharistie.  Nadat we samen bij het brood en de wijn van Jezus hadden gebeden, werden de communicanten uitgenodigd aan de Tafel van Jezus. Dat was een heel feestelijk moment. Wanneer Jezus zelf de gastheer is van een feest, kan het niet meer stuk.
Voor de communicanten: Veel geluk!
Pastor Joost de Bont