Verslag van Eerste Communie in de Annakerk

16 mei 2017, door Webmaster PHG

Wapperende vlaggen, een versierd kerkpad en vijf feestelijk uitgedoste, ietwat nerveuze kinderen wachtend voor de kerkdeur. Dit was de aanblik afgelopen zondag bij de Annakerk in Molenschot. Tijdens een sfeervolle eucharistieviering deden Thijs, Stijn, Evie, Ninte en Jasmijn hun Eerste Communie.
‘Wij komen naar het feest’ was het thema en de vijf communicantjes maakten samen met pastor Joost de Bont alle mensen in de fraai versierde kerk duidelijk, dat het leven een feest kan zijn als wij voldoende aandacht hebben voor de ander en goed voor elkaar zorgen.
Daarbij is het ook belangrijk, dat wij zuinig zijn op de aarde met al haar planten en dieren.
De MM-Kidzz zongen prachtig liederen, die goed bij het thema pasten.
Kortom het was een feest om samen met alle kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s, ooms en tantes bij deze bijzondere viering aanwezig te mogen zijn.