John de Hoon van de werkgroep Diaconie loopt de Nacht van de Vluchteling

03 juni 2018, door Webmaster PHG

Dit jaar wordt voor de negende keer de ‘Nacht van de Vluchteling’ georganiseerd. Voor mij aanleiding om me in te schrijven voor deze sponsorloop om zo geld op te halen voor vluchtelingenhulp. Met het team ‘Lopen voor je leven’ bereid ik me voor op de wandeltocht van 40 kilometer door de nacht.

Elke zondagochtend vroeg op om de nodige kilometers in de benen te krijgen. In de nacht van 16 op 17 juni lopen we vanaf 00.00 uur van Nijmegen naar Arnhem. Ik weet wat me dan te wachten staat, waarheen, hoe ver, hulp onderweg voor als het even tegen zit. Dat is in schril contrast met vluchtelingen. Voor hen is lopen een vlucht, zonder enig besef van de ontberingen die hun reis met zich mee zal brengen, niet wetend waarnaartoe en wat hen daar te wachten staat.
Door mee te lopen in de nacht van de vluchteling hoop ik samen met veel andere deelnemers geld op te halen om hulp te kunnen bieden. En ik vraag zo om positieve aandacht voor de vluchtelingen wereldwijd.

Stichting Vluchteling actief in bijna vijftig landen!
De Nacht van de vluchteling is een initiatief van Stichting Vluchteling, die deel uitmaakt van het International Rescue Committee (IRC), wereldwijd een van de grootste en meest ervaren noodhulporganisaties. Samen zijn ze actief in bijna vijftig landen, in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Het aantal mensen dat momenteel op de vlucht is voor oorlog, geweld en onderdrukking is het hoogste aantal ooit: ruim 65 miljoen mannen, vrouwen en kinderen.

Wilt u steunen?
Ga dan naar www.nachtvandevluchteling.nl en sponsor mij, mijn team ‘Lopen voor je leven’ of enige andere deelnemer. Hartelijk dank voor je hulp.
John de Hoon uit Rijen